GiHaTass Bloggen

GiHaTass Bloggen

Livet hos oss i Byxelkrok

I bloggen kommer jag skriva om vardagen, tävlingar, försäljning, hundarna, mig mm =)

God Fortsättning!

GiHaTassPosted by Amelie Franzén Wed, January 06, 2010 21:02:55

Jaha, då var det 2010... Året har börjat i full fart - som förväntat... Att-göra-listan är redan lång...

Bl.a. ska jag åka en sväng ner till Malmö för att gå brodyrkursen som blev inställd i november, för att sedan åka vidare till Jönköping och Habo. Väl där kommer jag bo hos Ravines familj i Habo och dela några dagar mellan dom och PromotionEXPO mässan på Elmia där jag ska knyta lite nya kontakter med grossister och reklamföretag och få lite nya produktkataloger. Blir borta från den 15de tom den 22e januari.

Hundarna får inte så mkt hjärngympa som planerat pga alla snön... Vi har sluppit den värsta kylan men vägarna är hala, fälten får man plöja sig fram på och trädgården är skottad i gångar, men inte tillräckligt för att träna en massa. Så det blir hjärngympa inne; lite lydnad, lite godis/leksakssök osv. Jag älskar snö men nu behöver vi inte få mer påfyllning, 2-3dm räcker för mig... Vi hade ju kommit igång så bra med viltspår och det går inte att träna i så djup snö, likaså är det svårt med jakten... Annandagen blev ju inställd och det ser svårt ut nu i januari oxå... Gränsen för jakt ligger tydligen på 30cm, för djurens skull. Det är rätt så tufft för lilla Gilja och jaktlagets Wachteltik att ta sig fram i terrängen som det är, lägg till en massa snö så blir det inget bra alls... Men jag håller tummarna för att vi ska kunna ut nån gång till! Annars får väl "min" jägare Magnus hjälpa oss med lämplig träning under resten av säsongen för att hålla igång Giljas gryende karriär i skogen =) Eftersöket kan vi ju träna själva bara snön gett sig.

I kväll har vi haft trevligt folk på middag - Göte och Ann-Margret Lindholm som har Kennel Bödavindens i Grankulla. De har uppfödning av riktiga Schäfrar till tjänste- och bruksarbete. Det blev fiskgratäng på Öländsk torsk fångad av jägaren Magnus som till vardags är fiskare! Och en dessert på chokladpudding och citronfromage, mycket gott =)

Hoppas alla har haft en trevlig jul och nyår och är laddade för ett nytt år och jag hoppas vi ses ute på tävlingsplanen och i markerna =)

/Amelie

Taffie öppnar sin julklapp... fort ska det gå ;-) Alla fick var sitt tuggeben då dom sällan faktiskt får det!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.