GiHaTass Bloggen

GiHaTass Bloggen

Livet hos oss i Byxelkrok

I bloggen kommer jag skriva om vardagen, tävlingar, försäljning, hundarna, mig mm =)

GOTT NYTT ÅR!!!

GiHaTassPosted by Amelie Franzén Mon, December 28, 2009 20:52:46

Jaha, då börjar året gå mot sitt slut... Känns rätt skönt att vi får börja på ett nytt år snart, 09 har varit ett ganska stressigt år och har försvunnit skrämmande fort.

Företaget har gått framåt vilket är jätteroligt naturligtvis men det har oxå varit väldigt ojämt... Hela våren och försommaren jobbade jag nästan ihjäl mig med beställning, produktion för marknader och mitt sommarjobb. Så till 2010 ska jag se till att hunnit sy upp en hel del INNAN säsongen kör igång! Man lär sig av sina misstag...

Tyvärr har året även inneburit en juvertumörsoperation för Gilja, lite små skador/krämpor för Harpo, Mire fick under sommaren/hösten lite försenade tonårsideér som att gå upp på platsen, moppsa sig lite och tillfälligt dåligt minne... Taffie har fått vara frisk men hade tyvärr en fruktansvärt kraftig skendräktighet - inkl "valpning" följd av total nakehet, men hennes retinopati är i alla fall i princip obefintlig, så förhoppningsvis får hon inga problem med synen föräns hon blir riktigt gammal.

Årets valpplaner gick tyvärr oxå åt skogen - inlånade dottern Målla var kanonduktig men den utvalda hanen hade för låg könsdrift så han kom aldrig till skott... Vi ska prova igen i slutet av 2010 som planerna ser ut nu.

I dag var vi iväg till vår favoritskog och tränade med dummies. Pojkarna fick ett sök med fem dummies och flickorna fick 9 resp 8st.

Mire var först ut och som jag tidigare nämnt har han svårt med avlämningarna. Så snacka om att hans matte blev lycklig när han kom rakt in med första dummien på en gång! Han fick så mycket beröm att han trodde han var färdig med uppgiften... Men han sökte vidare och kom in jättefint med nästa oxå! De tre sista blev däremot svårare. Mire har ju inte tränat dummiesök så mycket så han behövde lite mer peppning för att kunna söka på djupet och lite mer dirigering mot slutet. Men jag var jättenöjd även om de avlämningarna va lite slarvigare och på lite längre avstånd.

Harpo fick oxå fem men på lite närmre avstånd. Vi vill ju att han ska orka med hela övningen och med ålderns rätt blir det ibland kortslutning efter ett tag. Men inte idag - vilken stjärna han e, min gamle pojk! Han hittade alla fem utan större vägledning och lämnade alla i hand =)

Sen tog vi Taffie, hon fick alla vi hade - vatten, skinn, vanliga och tungapporten på 2,5kg. Avstånden var inte så långa men terrängen är rätt kuperad och vi hittade tre rådjurshögar och spår av både rådjur och älg rakt igenom "rutan". Hon fixade alla jättefint även om hon bara var tvungen att springa ett ärevarv med den första... Fina avlämningar i hand som vanligt och tungapporten bar hon hela vägen in med fint grepp - duktig tjej =)

Avslutningsvis var det så Giljas tur. Hon fick alla utom vattendummien då den redan är punkterad (pluggen är borta) och hon kan vara lite hård i munnen om hon är för laddad (men idag hade det gått bra). Hon fick samma upplägg som Taffie så när som på att den tunga låg närmre. Gilja brukar ha svårt att få ett bra grepp om den och då blir det en mycket underhållande släpning i ett hörn för att få in den! Men idag hade jag tydligen placerat den bra för hon greppade perfekt och bar den hela vägen in! Oj vad hon fick mycket beröm!!! Blev lite samma reaktion som Mire - jaha, vad detta den sista då? Men hon jobbade vidare lika fint och fick in alla med avlämning i hand.

Tänk så uppiggande och härligt det är att se hundarna i sitt rätta element... Använda näsan, hjärnan och benen - kan ju säga att alla sover gott nu ikväll! Mire på rygg i sin säng, Gilja har lånat mammas säng och gosar på, Taffie ligger i sin fotölj hos oss och Harpo ligger boll i sin säng!

Gilja och jag ser fram emot januari då vi ska få komma ut och jaga igen. Vi skulle varit ute på annandan men då de hade lovat ett fruktansvärt väder (som blev halvdant) beslutade jaktlaget att skippa traditionen i år. Men nu i januari har jägarvännen Magnus mer tid för skogen så då ska vi se om vi kan trissa upp Gilja att skalla när hon driver rådjuren!

Alltså, ETT GOTT NYTT 2010 önskar vi er alla!

/Amelie, Margareta, Harpo, Gilja, Taffie & Mire


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.